0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Kačacie prsia na čiernom koreni ( hadomor španielský) a portskom vine

Recept od Rusinu a Sedláka. Delikátne kačacie prsia s netradičnou prílohou.

Kačacie prsia na čiernom koreni ( hadomor španielský) a portskom vine
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kačacie prsia očistite, narežte kožu, poriadne osoľte a okoreňte. Čierny koreň očistite, nakrájajte a vložte do stredného kastrólu variť na miernom ohni spolu so smotanou. Pridajte štipku bieleho korenia a muškátový orech, osoľte. Rúru predhrejte na 200°C.

2. krok

Panvicu s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) postavte na sporák a bez oleja do nej vložte kačacie prsia kožou dolu. Zvýšte teplotu a nechajte nech sa tuk z kože prirodzene vypečie. Po približne 4 minútach prsia otočte na druhú stranu, aby sa celé mäso zatiahlo vo vypečenom tuku. Potom ich podlejte trochou vína a vložte do vyhriatej trúby na 7 – 8 minút. Prsia, ktoré takto pripravíte budú zvonka chrumkavé a vnútri šťavnaté a chutné.

3. krok

Uvarený koreň vytiahnite zo smotany, tú zredukujte o polovicu, koreň do nej vráťte a rozmixujte ho do hladka. Dochuťte soľou a korením. Ako pri každom pyré, odporúčam aj toto, po rozmixovaní precediť cez jemné sito. Výsledkom bude luxusne – zamatová štruktúra.

4. krok

Rozohrejte panvicu, pridajte do nej cukor a skaramelizujte ho. Pridajte portské víno, vyvarte alkohol, následne pridajte demiglace a zredukujte omáčku o jednu tretinu. Na záver omáčku dochuťte soľou a korením.

5. krok

Na plytký tanier servírujte pyré, uložte na porcie nakrájané prsia kožou hore, dookola polejte omáčkou. Ozdobte mikrobylinkami. Hodiť sa budú rôzne druhy žeruchy, alebo jemné lístky petržlenovej vňate.

Náš tip

Kačacie prsia sa pri servírovaní podobajú hovädzím steakom. Aby ste neprišli o šťavy uzavreté vo vnútri, nekrájajte mäso hneď. Nechajte ho 5 – 8 minút po upečení odpočinúť. Na rozdiel od steaku, prsia nikdy nezakrývajte alobalom, inak prídete o chrumkavú kožu.

 

Komentáre