0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Kačacie prsia na rozmaríne zo zemiakovým pyré a vínovo-brusnicovou omáčkou

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kačacie prsia očistite, osoľte a narežte diagonálne kožu. Panvicu s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) postavte na sporák a bez oleja do nej vložte kačacie prsia kožou dolu. Zvýšte teplotu a nechajte nech sa tuk z kože prirodzene vypečie. Po približne 4 minútach prsia otočte na druhú stranu, aby sa celé mäso zatiahlo vo vypečenom tuku. Následne pridajte do panvice rozmarín a vložte do vyhriatej rúry na 7 – 8 minút. (200°C). Po upečení nechajte prsia odpočinúť a nakrájajte na sústa.

2. krok

Zemiaky očistite, nakrájajte na malé kocky, uvarte v poriadne osolenej vode do mäkka, zlejte, pretlačte cez jemné sitko, pridajte mlieko, maslo a vymiešajte jemné pyré. Dochuťte soľou.

3. krok

Do malého kastróla vlejte víno, pridajte nasekané brusnice, odvarte alkohol, pridajte cukor a dochuťte soľou a korením.

4. krok

Na plytký tanier servírujte zemiakové pyré, naň kačacie prsia, dookola polejte brusnicovou omáčkou.

Komentáre