0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Kačacie prsia na šošovicovej perine

Recept od sestier Gašparových, ktorý skvele spája kačacie prsia a šošovicu ako elegantnú prílohu.

Kačacie prsia na šošovicovej perine
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kačacie prsia umyte, odblaňte, osušte papierovou utierkou, narežte kožu (diagonálne rezy), osoľte a okoreňte. Rúru predhrejte na 200°C. Zeleninu očistite. Cuketu nakrájajte na kocky, cesnak na plátky, cibuľu, chilli a listy petržlenovej vňate na jemno.

2. krok

Panvicu s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) postavte na sporák a bez oleja do nej vložte kačacie prsia kožou dolu. Zvýšte teplotu a nechajte nech sa tuk z kože prirodzene vypečie. Po približne 4 minútach prsia otočte na druhú stranu, aby sa celé mäso zatiahlo vo vypečenom tuku. Potom do panvičky pridajte vetvy tymianu a vložte do vyhriatej trúby na 7 – 8 minút. Prsia, ktoré takto pripravíte budú zvonka chrumkavé a vnútri šťavnaté a chutné.

3. krok

Prsia z panvice vyberte a položte na tanier oddychovať minimálne 5 minút pri izbovej teplote. Panvicu s výpekom po prsiach vráťte na oheň, pridajte do nej chilli, cesnak, cukor a 60g masla. Chvíľu spolu restujte a keď sa suroviny spolu rozpustia, pridajte paradajkový pretlak, mletú papriku a opäť spolu krátko restujte. Zvýšte plameň na maximum, podlejte vínom, odvarte alkohol a redukujte približne 5 minút, omáčka prirodzene zhustne.

4. krok

Na ďalšej zohrejte trochu olivového oleja, pridajte cibuľu a orestujte ju do sklovita spolu s bobkovým listom. Bobkový list vytiahnite, k cibuli pridajte cuketu, scedenú šošovicu, maslo a nasekanú petržlenovú vňať. Dochuťte vínnym octom, soľou a korením.

5. krok

Na plytký tanier servírujte šošovicu, na ňu ukladajte nakrájané kačacie prsia a polejte omáčkou.

Náš tip

Jedlo môžete ozdobiť zelenými časťami jarnej cibuľky – umytej a nakrájanej na veľmi jemné prúžky.

Komentáre