0 star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch.
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Kačacie prsia s kapustou

Pripravte si doma šťavnaté kačacie prsia s chrumkavou kožou a voňavou kapustou.

0 star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch.
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.
Zložitosť receptu
clock Created with Sketch. Layer 1 15 minút
Čas prípravy
clock Created with Sketch. Layer 1 100 minút
Dĺžka varenia
Michael Strasser Šéfkuchár

Michael Strasser

43 receptov
Created with Sketch.
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
book Created with Sketch.
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
tlac1 Created with Sketch. Created with Sketch.
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kačacie prsia poriadne osoľte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Po tom odstráňte zvyšok soli papierovou utierkou a osušte ich. Kožu diagonálne narežte ostrým nožom. Pripravte vodný kúpeľ s udržateľnou teplotou 60°C. Zemiaky očistite, polovicu uvarte v osolenej vode, druhú nastrúhajte na jemno. Kapustu umyte, oberte vonkajšie listy, vyrežte hlúbok a nakrájajte na tenké prúžky.

2. krok

Kačacie prsia, 2pl olivového oleja, tymián a strúčiky cesnaku vložte do pevného, uzatvárateľného igelitového sáčku, vysajte vzduch a sáčok uzavrite. Takto pripravený sáčok vložte do vodného kúpeľa na 90 minút.

3. krok

V strednom kastróle s pokrievkou priveďte víno k varu, vložte bobkový list, nové korenie odvarte alkohol a pridajte nakrájanú kapustu. Zľahka osoľte, okoreňte, pridajte med a duste do mäkka. Na záver dochuťte soľou.

4. krok

Na suchej panvici na maximálnom ohni opečte orechy. Panvicou stále hýbte, bude to trvať približne 3 - 4 minúty.

5. krok

Dajte zovrieť kastról s poriadne osolenou vodou. Z nastrúhaných zemiakov vytlačte prebytočnú tekutinu. V mise zmiešajte vychladnuté uvarené zemiaky, múku, vajce, soľ a nastrúhané zemiaky do vláčneho cesta. Mokrými rukami formujte knedličky, ktoré postupne hádžte do vriacej vody. Varte 3 - 4 minúty, následne vyberte sitkom a nechajte odpariť.

6. krok

Po 90 minútach vyberte kačacie prsia zo sáčku a osušte papierovou utierkou. Zohrejte panvicu bez tuku a vložte do nej prsia kožou dolu. Z vrchu zaťažte mäso veľkým kastrólom s vodou. Tento krok zabráni skrúteniu sa a takisto vďaka nemu, bude koža rovnomerne vypražená. Pečte takto cca 5 minút, alebo pokým bude koža zlato - hnedá. Na záver prsia okoreňte.

7. krok

V panvici po výpeku roztopte maslo a opečte na ňom knedlíky.

8. krok

Kačacie prsia nakrájajte na plátky, uložte na plytký tanier, vedľa servírujte kapustu, knedlíky a posypte orechmi.

Náš tip

Jednoduchú a veľmi chutnú omáčku vyrobíte tak, že do panvice po výpeku z kačky a knedlíkoch vylejete zvyšné šťavy z igelitového sáčku po kačacích prsiach. Stačí ich spolu prehriať, prípadne na záver (po stiahnutí z ohňa) zjemniť pár kockami studeného masla. V momente keď ho pridáte, musíte panvicou hýbať, aby teplé tekutiny a studené maslo vytvorili emulziu.

Komentáre

Podobné recepty