4
Hlasov: 1
Hodnotenie: 4
Vy:

Kačacie prsia s knedličkami a slivkovou omáčkou

Recept od Biháryovej a Kappelu. Rýchly a chutný recept pre milovníkov kačacích pŕs.

Kačacie prsia s knedličkami a slivkovou omáčkou
4
Hlasov: 1
Hodnotenie: 4
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Uvarené a vychladnuté zemiaky očistite a prepasírujte cez jemné sitko. Petržlenovú vňať nasekajte na drobno a do vyššieho kastróla dajte zovrieť osolenú vodu.

2. krok

K rozpučeným zemiakom do misky pridajte vajce, múku, petržlenovú vňať, strúhanku, 2 – 3 strúhnutia muškátového oriešku (špička čajovej lyžičky) osoľte, okoreňte a vypracujte vláčne cesto. Z toho potom rukami vytvarujte knedličky a opatrne nahádžte do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch sceďte ich a nechajte chvíľu odpariť.

3. krok

Predhrejte trúbu na 200°C. Kačacie prsia očistite, kožu narežte, mäso poriadne osoľte a okoreňte. Panvicu s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do trúby) postavte na sporák a bez oleja do nej vložte kačacie prsia kožou dolu. Zvýšte teplotu a nechajte nech sa tuk z kože prirodzene vypečie. Po približne 4 minútach prsia otočte na druhú stranu, aby sa celé mäso zatiahlo vo vypečenom tuku. Potom ich opäť obráťte kožou dolu a vložte do vyhriatej trúby na 7 – 8 minút. Prsia, ktoré takto pripravíte budú zvonka chrumkavé a vnútri šťavnaté a chutné.

4. krok

Sušené slivky namočte do vlažnej vody na 10 minút, potom nasekajte na jemno. V panvici po upečených prsiach si teraz na výpeku pripravte omáčku. Pridajte džem, sušené slivky a smotanu. Na miernom ohni za stáleho miešania nechajte prevrieť, odstavte a dochuťte pár kvapkami citrónovej šťavy, soľou a korením.

5. krok

Rozohrejte panvičku, pridajte maslo a na ňom upražte odparené knedlíky.

6. krok

Servírujte na plytký tanier. Kačacie prsia môžete nakrájať, vedľa uložte knedlíky, polejte omáčkou a ozdobte bylinkami. K tomuto jedlu sa bude výborne hodiť na jemno nasekaná medovka.

Náš tip

Kačacie prsia sa pri servírovaní podobajú hovädzím steakom. Aby ste neprišli o šťavy uzavreté vo vnútri, nekrájajte mäso hneď. Nechajte ho 5 – 8 minút po upečení odpočinúť. Na rozdiel od steaku, prsia nikdy nezakrývajte alobalom, inak prídete o chrumkavú kožu.

Komentáre