Kačacie prsia so žemľovou knedlou a kumkvat omáčkou
Zujímavý twist na známy francúzsky recept. Vyskúšajte príjemné spojenie kačky a citrusov.

- 800 g kačacie prsia
Kačacie prsia16 receptov
- 180 g kumkvaty
Kumkvaty1 recept
- 1 pl med
Med22 receptov
- 10 g rozmarín
Rozmarín37 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- 5 ks pečivo
Pečivo2 recepty
- 1 ks cibuľa
Cibuľa72 receptov
- 150 ml mlieko
Mlieko18 receptov
- 1 ks vajce
Vajce38 receptov
- 200 ml kurací vývar
Kurací vývar9 receptov
- 50 ml pomarančový likér cointreau
Pomarančový likér cointreau2 recepty
- čerstvé oregano
čerstvé oregano7 receptov
Postup prípravy receptu
Kačacie prsia očistite, odblaňte, kožu narežte o osoľte. Rúru predhrejte na 200°C. Panvicu s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) postavte na sporák a bez oleja do nej vložte kačacie prsia kožou dolu. Zvýšte teplotu a nechajte nech sa tuk z kože prirodzene vypečie. Po približne 4 minútach prsia otočte na druhú stranu, aby sa celé mäso zatiahlo vo vypečenom tuku. Potom do panvičky pridajte rozmarín a vložte do vyhriatej trúby na 7 – 8 minút. Po upečení nechajte prsia minimálne 5 minút odpočinúť, následne narežte na na sústa.
Pečivo nakrájajte na kocky, vajíčko rozmiešajte vo vlažnom mlieku, osoľte, okoreňte a vmiešajte do kociek pečiva. Vo Veľkom kastróle dajte zovrieť vodu. Zmes vytvarujte do tvaru knedle a zabaľte do priehľadnej potravinovej fólie a dajte uvariť na 25 - 30 minút. Vyberte, odbaľte, nechajte chvíľu vychladnúť a krájajte navhlčenou nitkou.
V panvici po mäse rozpáľte likér, pridajte umyté, rozpolené kumkvaty a odvarte alkohol. Pridajte med, vývar a zredukujte o 1/2. Dochuťte soľou a korením.
Na plytký tanier servírujte knedlík, naň uložte mäso, dookola polejte omáčkou a ozdobte čerstvým oreganom.