Kačacie prsia so žemľovou knedlou a kumquat omáčkou
Zujímavý twist na známy francúzsky recept. Vyskúšajte príjemné spojenie kačky a citrusov.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Kačacie prsia očistite, odblaňte, kožu narežte o osoľte. Rúru predhrejte na 200°C. Panvicu s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) postavte na sporák a bez oleja do nej vložte kačacie prsia kožou dolu. Zvýšte teplotu a nechajte nech sa tuk z kože prirodzene vypečie. Po približne 4 minútach prsia otočte na druhú stranu, aby sa celé mäso zatiahlo vo vypečenom tuku. Potom do panvičky pridajte rozmarín a vložte do vyhriatej trúby na 7 – 8 minút. Po upečení nechajte prsia minimálne 5 minút odpočinúť, následne narežte na na sústa.
  2. Pečivo nakrájajte na kocky, vajíčko rozmiešajte vo vlažnom mlieku, osoľte, okoreňte a vmiešajte do kociek pečiva. Vo Veľkom kastróle dajte zovrieť vodu. Zmes vytvarujte do tvaru knedle a zabaľte do priehľadnej potravinovej fólie a dajte uvariť na 25 – 30 minút. Vyberte, odbaľte, nechajte chvíľu vychladnúť a krájajte navhlčenou nitkou.
  3. V panvici po mäse rozpáľte likér, pridajte umyté, rozpolené kumkvaty a odvarte alkohol. Pridajte med, vývar a zredukujte o 1/2. Dochuťte soľou a korením.
  4. Na plytký tanier servírujte knedlík, naň uložte mäso, dookola polejte omáčkou a ozdobte čerstvým oreganom.