0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Kačacina s gaštanom a viniča omačka plus zemiakové pusinky

Kačacie prsia so silnou aromatickou omáčkou z portského vína.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
25 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Vopred uvarené zemiaky pretlačte cez jemné sitko, pridajte na jemno nasekanú petržlenovú vňať, strúhaný parmezán, vajcia, osoľte, okoreňte a zamiešajte na vláčne cesto. Naplňte ním cukrársky sáčok a na plech vystlaný papierom na pečenie, formujte pusinky. Pečte v rúre vyhriatej na 210°C, 12 minút.

2. krok

Kačacie prsia očistite, osoľte a narežte diagonálne kožu. Panvicu s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) postavte na sporák a bez oleja do nej vložte kačacie prsia kožou dolu. Zvýšte teplotu a nechajte nech sa tuk z kože prirodzene vypečie. Po približne 4 minútach prsia otočte na druhú stranu, aby sa celé mäso zatiahlo vo vypečenom tuku. Následne vložte do vyhriatej rúry na 7 – 8 minút. (200°C). Po upečení nechajte prsia odpočinúť a nakrájajte na sústa.

3. krok

V menšom kastróle priveďte víno k varu, pridajte uvarené, nasekané gaštany a očistenú, nasekanú hrušku. Vyvarte alkohol, zredukujte na polovicu a dochuťte soľou a korením.

4. krok

Na plytký tanier servírujte nakrájané kačacie prsia, okolo uložte upečené zemiakové pusinky a polejte vínovou omáčkou.

Komentáre