3
Hlasov: 1
Hodnotenie: 3
Vy:

Kambala na domácich rezancoch so slaninou a mangoldom

Recept od Rusinu a Sedláka vhodný najmä pre milovníkov rýb. Špeciálne tých, ktorí chcú vstúpiť do neprebádaných vôd lahodných rýb, ako sú Kambala.

Kambala na domácich rezancoch so slaninou a mangoldom
3
Hlasov: 1
Hodnotenie: 3
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia
Ingrediencie pre osoby
Ingrediencie pre osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kambalu opatrne narežte na 4 filety a stiahnite z kože. Použite ostrý filetovací nôž a postupujte opatrne popri chrbtici ryby, aby ste získali čo najviac mäsa. Filety okoreňte a osoľte. Slaninu narežte na tenké prúžky. Mangold očistite a nakrájajte na prúžky. Cesnak očistite a pretlačte. Z múk a vajec vymiešajte cesto na rezance (môžete použiť kuchynský robot na cesto, klasickú taliansku techniku zapracovávania vidličkou, alebo cesto vymixujte pomocou vysoko – výkonného mixéra). Dajte zovrieť vyšší kastról s osolenou vodou.

2. krok

Cesto na rezance vyvaľkajte strojom na cestoviny. Pokiaľ nemáte strojček, nechajte cesto 20 minút v chladničke a vyvaľkajte ho valčekom. Dbajte na rovnakú hrúbku cesta. Nakrájajte na rezance a vhoďte do vriacej vody. Rezance budú hotové behom 2 minút. Sceďte ich.

3. krok

Na panvičke rozpáľte väčšiu časť masla a rybu na ňom opečte z oboch strán. Bude hotová behom 1 – 2 minúty, záleží od hrúbky jednotlivých filetov. Dokončenú rybu zľahka pokvapkajte limetkovou šťavou.

4. krok

Na panvičke rozpáľte slaninu, pridajte maslo, pretlačený strúčik cesnaku, chvíľu restujte. Následne pridajte nakrájaný mangold, uvarené cestoviny a všetko spolu prehoďte. Ochutnajte a dochuťte soľou, korením, prípadne pár kvapkami limetkovej šťavy.

5. krok

Na plytký tanier servírujte rezance s mangoldom, na ne opatrne položte filet ryby. Na záver môžete pokvapkať kvalitným olivovým olejom.

Komentáre