0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Karé so smotanovým pórom

Povedal som si, že vbehnem do obchodu a vezmem len 3 základné ingrediencie. Za pomoci kreativity a pár ďalších vecí, čo má každý určite v špajzi, vzniklo toto jedlo.

karé so smotanovým pórom STARA STRANKA
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
65 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Mäso odblaňte, narežte na 4 rovnomerné steaky, natrite olivovým olejom so sušeným cesnakom, poriadne osoľte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením. Pór očistite (odrežte úplný vrch a spodok), umyte, biele časti nakrájajte na 3cm vysoké krúžky, zelené časti posekajte na jemno. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nakrájajte na tenké prúžky. Pripravte si vodný kúpeľ s udržateľnou teplotou s nastavením na 65°C.

2. krok

Mäso uložte do uzatvárateľných plastových vreciek, pomocou vákuovača (alebo slamky) vysajte vzduch, uzavrite ich a mäso vložte do pripraveného vodného kúpeľa na 60 minút.

3. krok

Medzitým na širšej panvici rozpáľte olivový olej a krúžky z póru na ňom z jednej strany sprudka opečte, kým získajú zlatavú farbu. Olej prelejte do kastróla a do panvice vlejte smotanu, tú zohrejte, osoľte, pridajte 1čl horčice a krúžky póru opačnou stranou. Na miernom ohni duste približne 20 minút, alebo do mäkka.

4. krok

V kastróle s olejom sprudka opečte zelené časti póru, zalejte 150ml vody, osoľte, prikryte a uduste do mäkka. Následne rozmixujte tyčovým mixérom, preceďte cez sitko, pridajte med, jablčný ocot a zjemnite maslom. Dochuťte soľou a korením podľa potreby.

5. krok

Po 60 minútach mäso vytiahnite z vreciek, osušte papierovou utierkou a na krátko sprudka opečte na rozpálenom olivovom oleji, kvôli vonkajšej karamelizácii.

6. krok

Na plytký tanier servírujte krúžky smotanového póru, vedľa uložte karé, po strane omáčkou zo zelených častí póru a ozdobte petržlenovou vňaťou.

Komentáre