0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0

Karfiolová s cícerom

Skvelá polievka vhodná aj ako malé predjedlo pri rôznych rodinných príležitostiach.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

63 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Karfiol očistite, oberte 8 - 10 väčších ružičiek, odložte bokom a ostatné ľubovoľne nasekajte. Cibuľu očistite a nasekajte na jemno.

2. krok

V strednom kastróle na 2pl olivového oleja speňte cibuľu, pridajte cesnakovú pastu, orestujte nasekaný karfiól, pridajte rímsku rascu vodu z cícerovej konzervy a vývar. Priveďte k varu, rozmixujte do hladka a dochuťte soľou a korením, pridajte cícer z konzervy.

3. krok

V strednom kastróle priveďte k varu väcšie množstvo osolenej vody, cukor, ocot, kurkumu, feniklové semiačka a badián. Odložené ružičky karfiolu vhoďte do vriacej vody na 3 minúty, následne vyberte a vložte do nádoby so studenou vodou, aby sa varný proces zastavil. Pažítku nasekajte na jemno.

4. krok

Do polievkových misiek, alebo tanierov vložte na žlto ofarbený blanšírovaný karfiol, zalejte ho horúcou polievkou s cícerom, pridajte lyžicu masla a posypte pažítkou.

Komentáre