Karfiolová s cícerom
Skvelá polievka vhodná aj ako malé predjedlo pri rôznych rodinných príležitostiach.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Karfiol očistite, oberte 8 – 10 väčších ružičiek, odložte bokom a ostatné ľubovoľne nasekajte. Cibuľu očistite a nasekajte na jemno.
  2. V strednom kastróle na 2pl olivového oleja speňte cibuľu, pridajte cesnakovú pastu, orestujte nasekaný karfiól, pridajte rímsku rascu vodu z cícerovej konzervy a vývar. Priveďte k varu, rozmixujte do hladka a dochuťte soľou a korením, pridajte cícer z konzervy.
  3. V strednom kastróle priveďte k varu väcšie množstvo osolenej vody, cukor, ocot, kurkumu, feniklové semiačka a badián. Odložené ružičky karfiolu vhoďte do vriacej vody na 3 minúty, následne vyberte a vložte do nádoby so studenou vodou, aby sa varný proces zastavil. Pažítku nasekajte na jemno.
  4. Do polievkových misiek, alebo tanierov vložte na žlto ofarbený blanšírovaný karfiol, zalejte ho horúcou polievkou s cícerom, pridajte lyžicu masla a posypte pažítkou.