0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Kari ryža s morčacími prsiami na grile s dipom

Diétny recept, podľa ktorého pripravíte rýchly obed, či večeru od Zuzanity a Dany.

Kari ryža s morčacími prsiami na grile s dipom
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia
Ingrediencie pre osoby
Ingrediencie pre osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Morčacie prsia očistite, narežte na 4 porcie, osušte papierovou utierkou, osoľte a okoreňte čerstvo mletým korením. Cesnak očistite a pretlačte.

2. krok

Ryžu uvarte podľa návodu na obale. Do vody v ktorej ju varíte pridajte 1pl oleja, kari korenie a 1pl soli. Na grilovacej panvici rozotrite papierovou utierkou 1čl oleja, tak, aby olej vytvoril tenký film. Panvicu rozpáľte a pripravené morčacie prsia v nej ugrilujte z oboch strán.

3. krok

V malom kastróle zmiešajte vodu, sójovú omáčku, pretlačený cesnak, cukor a solamyl. Za stáleho (rýchleho) miešania metličkou priveďte k varu, pokým omáčka očividne zhustne. Následne odstavte z plameňa.

4. krok

Na plytký tanier servírujte ryžu, morčacie prsia a k nim do malej misky omáčku.

Náš tip

Pokiaľ ste fanúšikom komplexnejších chutí, môžete tomuto jednoduchému receptu pridať pár „vrstiev“ na viac. Skúste do omáčky okrem cesnaku nastrúhať na jemno 1 centimeter čerstvého zázvoru a nasekať na jemno jedno chilli. K morčaciemu mäsu na grilovacej panvici prihoďte jeden kus celej škorice, anízu a čerstvý bobkový list, ktoré mäso prevoňajú. Ako zelený doplnok potom odporúčam lístky čerstvého koriandru, ktoré jedlu pridajú citrusový nádych a potrebnú sviežosť.

Komentáre