Kari ryža s morčacími prsiami na grile s dipom
Diétny recept, podľa ktorého pripravíte rýchly obed, či večeru od Zuzanity a Dany.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Morčacie prsia očistite, narežte na 4 porcie, osušte papierovou utierkou, osoľte a okoreňte čerstvo mletým korením. Cesnak očistite a pretlačte.
  2. Ryžu uvarte podľa návodu na obale. Do vody v ktorej ju varíte pridajte 1pl oleja, kari korenie a 1pl soli. Na grilovacej panvici rozotrite papierovou utierkou 1čl oleja, tak, aby olej vytvoril tenký film. Panvicu rozpáľte a pripravené morčacie prsia v nej ugrilujte z oboch strán.
  3. V malom kastróle zmiešajte vodu, sójovú omáčku, pretlačený cesnak, cukor a solamyl. Za stáleho (rýchleho) miešania metličkou priveďte k varu, pokým omáčka očividne zhustne. Následne odstavte z plameňa.
  4. Na plytký tanier servírujte ryžu, morčacie prsia a k nim do malej misky omáčku.
Poznámky k receptu

Pokiaľ ste fanúšikom komplexnejších chutí, môžete tomuto jednoduchému receptu pridať pár „vrstiev“ na viac. Skúste do omáčky okrem cesnaku nastrúhať na jemno 1 centimeter čerstvého zázvoru a nasekať na jemno jedno chilli. K morčaciemu mäsu na grilovacej panvici prihoďte jeden kus celej škorice, anízu a čerstvý bobkový list, ktoré mäso prevoňajú. Ako zelený doplnok potom odporúčam lístky čerstvého koriandru, ktoré jedlu pridajú citrusový nádych a potrebnú sviežosť.