Konfitovaný zubáč v čokoládovom masle, zelerové pyré
Netypický, veľmi lahodný recept na zubáča pre náročnejších labužníkov.

- 4 ks zubáč
Zubáč6 receptov
- 200 g kakaové bôby
Kakaové bôby1 recept
- 400 ml Ghee maslo
Ghee maslo5 receptov
- 500 g zeler
Zeler6 receptov
- 250 ml šlahačková smota
šlahačková smota5 receptov
- 100 g maslo
Maslo161 receptov
- čierne korenie
čierne korenie142 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- 1000 ml mlieko
Mlieko18 receptov
- 50 g mandle
Mandle3 recepty
- 30 g listy stopkového zelera
Listy stopkového zelera2 recepty
Postup prípravy receptu
Filety zubáča očistite, zľahka osoľte a okoreňte. V strednom kastróle zohrejte Ghee spolu s kakaovými bôbmi. Keď bude maslo zohriate, filety doň vložte a konfitujte 8 - 10 minút. Zeler očistite a nakrájajte na kocky.
V strednom kastróle priveďte mlieko k varu, stiahnite oheň, vložte zeler a na miernom ohni ho uvarte do mäkka. Sceďte, pridajte smotanu, maslo a rozmixujte na pyré. Dochuťte soľou a korením.
Mandle nasekajte, vňať zo stopkového zeleru preberte a očistite.
Na plytký tanier servírujte zelerové pyré, naň uložte konfitovaného zubáča, ozdobte mandľami a zelerovou vňaťou.