0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Kôprové palacinky s kuracím mäsom

Recept od Zuzanity a Dany. Klasický kaťák v modernej fitnes podobe.

Kôprové palacinky s kuracím mäsom
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia
Ingrediencie pre osoby
Ingrediencie pre osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kuracie prsia očistite, osušte, okoreňte a nakrájajte na tenké slížiky. Šampiňóny očistite od nečistôt a nakrájajte na plátky. Kôpor nasekajte na jemno. Pór očistite a nasekajte na jemné prúžky (dlhé maximálne 3cm). Vývar zohrejte. Z mlieka, vajec, múky, nasekaného kôpru vypracujte tekuté cesto na palacinky.

2. krok

Rozpáľte veľkú panvicu, pridajte do nej 2pl oleja a mäso na ňom sprudka opečte. Osoľte a prehoďte. Pridajte kari korenie, šampiňóny a poriadne spolu orestujte. Pridajte kukuricu, nasekaný pór a podlejte teplým vývarom. Duste 4 minúty, kým sa zo zmesi odvarí väčšia časť vývaru, potom dochuťte soľou a korením.

3. krok

Na širšej panvici na kvapke oleja pripravte kôprové palacinky.

4. krok

Z citrónovej šťavy, cukru, soli a 3pl olivového oleja vymiešajte šalátovú zálievku. Do väčšej nádoby vsypte rukolu, zalejte ju zálievkou a zľahka premiešajte.

5. krok

Na plytký tanier servírujte palacinky naplnené kuracím soté, pridajte rukolový šalát, ktorý posypete parmezánom. Ozdobte cherry paradajkami.

Náš tip

Pri výrobe cesta vždy múku preosejte cez jemné sito. Predídete hrčkám a cesto bude jemné.

Komentáre