0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Králičí chrbátik, ragú z fialových zemiakov

Jednoduchý, avšak veľmi efektný recept od Makovej a Kováčika.

Králičí chrbátik, ragú z fialových zemiakov
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Králičí chrbát očistite, orežte menšie kusy mäsa tak, aby ste dostali čo najčistejší šúlec. Osušte ho papierovou utierkou, osoľte a zľahka okoreňte. Rúru predhrejte na 200°C. Fialové zemiaky očistite a nakrájajte na rovnomerné kocky. Cibuľu aj cesnak očistite a nasekajte na jemno.

2. krok

Z mletej kávy, rasce, chilli, hnedého cukru, papriky, soli a korenia zamiešajte zmes a rozprestrite ju na alobal.

3. krok

Na panvici s kovovou rúčkou (taká, ktorá smie ísť do rúry) rozpáľte 1pl olivového oleja a pripravený chrbát na nej sprudka opečte zo všetkých strán. Po opečení mäso opatrne presuňte na alobal so zmesou korenín a kávy, vyvaľkajte ho v nej. Vráťte mäso na panvicu, pridajte k nemu vetvičky tymianu a vložte na 5 – 6 minút do rúry dopiecť. Po upečení nechajte mäso odpočívať pri izbovej teplote minimálne 5 minút. Následne nakrájajte na porcie.

4. krok

V širšom kastróle rozpáľte maslo, pridajte nasekanú cibuľu a orestujte do sklovita. Pridajte nasekaný cesnak a restujte spolu približne 1 minútu, potom pridajte fialové zemiaky a premiešajte. Podlejte smotanou a na miernom ohni za občasného miešania uduste do mäkka. Na záver dochuťte soľou a korením.

5. krok

Na plytký tanier servírujte ragú, naň poukladajte kúsky mäsa a ozdobte bylinkami.

Náš tip

1. K zemiakom môžete pri dochucovaní pridať aj 1čl jablčného octu, či inej kyslej prísady. Zostrí sa chuťový výraz celého ragú.

2. Ak vám k tomuto jedlu chýba omáčka, môžete mäso pokvapkať trochou kvalitného olivového oleja.

Komentáre