5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Vy:

Králičie chrbty s gratinovaným feniklom

Ľahký obed s chudým králičím mäsom.

5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
20 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Králičí chrbát očistite, orežte menšie kusy mäsa tak, aby ste dostali čo najčistejší šúlec. Osušte ho papierovou utierkou, osoľte a zľahka okoreňte. Rúru predhrejte na 200°C. Na panvici s kovovou rúčkou (taká, ktorá smie ísť do rúry) rozpáľte 3pl olivového oleja a pripravený chrbát na nej sprudka opečte zo všetkých strán. Pridajte k nemu vetvičky tymianu, rozmarínu, strúčiky cesnaku a vložte na 5 – 6 minút do rúry dopiecť.

2. krok

Po upečení nechajte mäso odpočívať pri izbovej teplote minimálne 5 minút. Následne nakrájajte na porcie.

3. krok

V strednom kastróle roztopte maslo, pridajte 1pl (kopcovitú), preosiatej hladkej múky a metličkou pripravte zápražku. Postupne k nej prilievajte vlažné mlieko a smotanu, kým vypracujete zamatovo jemný bešabel. Pridajte 3ks nového korenia, dijónsku horčicu, osoľte, okoreňte.

4. krok

Fenikel očistite a na gilotíne ho nakrájajte na rovnako hrubé plátky (cca 2-3mm). Poukladajte ich do hlinenej misy na pečenie, ako francúzske zemiaky a zalejte bešamelom. Dajte upiecť do rúry vyhriatej na 180-200°C, na 30 minút.

5. krok

Na plytký tanier servírujte konfitovaný fenikel spolu s bohatým bešamelom, naň, alebo vedľa ukladajte aromatické králičie mäso. Ozdobte čerstvým rozmarínom.

Náš tip

K mäsu sa hodí aj trocha omáčky. Tú pripravíte veľmi jednoducho: do panvice s výpekom po mäse vlejte 200ml nesoleného kuracieho, hovädzieho, či zeleninového vývaru, zredukujte o 1/3 a preceďte. Dochuťte soľou a korením. Omáčku môžete po uvarení zahustiť kockou masla.

Komentáre