0 star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch.
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Králik na smotane, zemiaková knedľa

Jednoduchý recept na úpravu králičieho chrbátiku, v slaninovom župane od Rusinu a Sedláka.

Králik na smotane, zemiaková knedľa
0 star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch.
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.
Zložitosť receptu
clock Created with Sketch. Layer 1 15 minút
Čas prípravy
clock Created with Sketch. Layer 1 15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Created with Sketch.
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
book Created with Sketch.
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
tlac1 Created with Sketch. Created with Sketch.
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Králičí chrbát očistite, okoreňte a zabaľte do slaniny (okraje môžete zošiť špáradlami). Zeleninu v zozname očistite. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno, koreňovú zeleninu na malé kocky. Listy petržlenovej vňate oddeľte od stopiek a nasekajte na jemno. Vopred uvarené zemiaky nastrúhajte na jemno. Dajte zovrieť kastról s poriadne osolenou vodou, rúru predhrejte na 175°C aj s nádobou na pečenie.

2. krok

V širšom kastróle rozpáľte 1čl oleja a sprudka opečte zabalený králičí chrbát z každej strany, následne ho šupnite do predhriatej nádoby, podlejte 100 ml vína nechajte dopiecť 7 – 8 minút. Keď bude hotový, vytiahnite ho a dajte odpočinúť pri izbovej teplote aspoň 6 minút.

3. krok

V kastróle s výpekom orestujte cibuľu, po chvíli pridajte cesnak, koreňovú zeleninu a horčicu. Zamiešajte, podlejte zvyškom vína, odvarte alkohol, prilejte vývar a uvarte do mäkka. Po uvarení rozmixujte do hladka, pridajte maslo, smotanu a dochuťte soľou a korením.

4. krok

Medzitým, ako sa králik pečie a omáčka dusí, si z nastrúhaných zemiakov, krupice, vajca, nasekanej petržlenovej vňate a soli zmiešajte vláčne cesto. Z neho tvarujte rovnomerné knedlíky, ktoré postupne hádžte do pripravenej vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberte ich v sitku a nechajte pár minút odpariť. Následne ich opražte na panvici s maslom.

5. krok

Na plytký tanier servírujte omáčku z koreňovej zeleniny, na vrch uložte nakrájané porcie králika v slaninovom kabátiku a dookola ukladajte zemiakové knedlíky. 

Náš tip

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy:

Komentáre

Podobné recepty

Fitness jedlo

Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.
clock Created with Sketch. Layer 1 30 minútmin