0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0

Krémové kari

Jednoduchý exotický recept, ktorý sa dá pripraviť ako v mäsovej, tak vo vegetariánskej verzii.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
30 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Cibuľu, cesnak, zázvor a chilli očistite a nakrájajte na drobno. V strednom kastróle rozohrejte na miernom ohni 2pl oleja a pridajte suché koreniny. Za stáleho miešania restujte 2 minúty, následne pridajte nasekanú zeleninu.

2. krok

Po ďalších 2 minútach miešania, pridajte šošovicu bez premývania, poriadne zarestujte a zalejte 400ml studenej vody. Priveďte k varu a varte kým šošovica nezmäkne.

3. krok

Pridajte scedený cícer, zalejte kokosovým mliekom a redukujte na miernom ohni 10-15 minút. Dochuťte soľou a korením.

4. krok

Podávajte s Basmati ryžou, ktorú uvaríte podľa návodu na obale, spolu s 3ks zeleným kardamómom, 2 bobkovými listami a 1 kusom škorice.

5. krok

Ozdobte čerstvým koriandrom, prípadne kúskami chilli.

Náš tip

Pokiaľ chcete, môžte recept obohatiť o mäso. Stačí v zmesi kari korenia, chilli a oleja, namarinovať 500g kuracích pŕs nakrájaných na slíže, ktoré sprudka opečiete na panvici a pridáte do omáčky.

Komentáre