Krémové kari
Jednoduchý exotický recept, ktorý sa dá pripraviť ako v mäsovej, tak vo vegetariánskej verzii.
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
30minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
30minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Cibuľu, cesnak, zázvor a chilli očistite a nakrájajte na drobno. V strednom kastróle rozohrejte na miernom ohni 2pl oleja a pridajte suché koreniny. Za stáleho miešania restujte 2 minúty, následne pridajte nasekanú zeleninu.
  2. Po ďalších 2 minútach miešania, pridajte šošovicu bez premývania, poriadne zarestujte a zalejte 400ml studenej vody. Priveďte k varu a varte kým šošovica nezmäkne.
  3. Pridajte scedený cícer, zalejte kokosovým mliekom a redukujte na miernom ohni 10-15 minút. Dochuťte soľou a korením.
  4. Podávajte s Basmati ryžou, ktorú uvaríte podľa návodu na obale, spolu s 3ks zeleným kardamómom, 2 bobkovými listami a 1 kusom škorice.
  5. Ozdobte čerstvým koriandrom, prípadne kúskami chilli.
Poznámky k receptu

Pokiaľ chcete, môžte recept obohatiť o mäso. Stačí v zmesi kari korenia, chilli a oleja, namarinovať 500g kuracích pŕs nakrájaných na slíže, ktoré sprudka opečiete na panvici a pridáte do omáčky.