0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Krémové krupoto, medvedí cesnak a macerovaná zelenina

Moderný recept na krúpy a zeleninu od Strapka a Michnu, s použitím veľmi populárneho medvedieho cesnaku.

Krémové krupoto, medvedí cesnak a macerovaná zelenina
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Krúpy dajte do stredného kastrólu variť vo vývare (30 – 45min). Šalotku očistite a nasekajte na jemno. Medvedí cesnak umyte, dôkladne osušte a nasekajte na jemno. Červenú repu očistite a spolu s umytou reďkovkou ju na mandolíne, či inom precíznom krájači nakrájajte na jemné plátky.

2. krok

Z cherry octu, medu, olivového oleja, soli a korenia si vymiešajte zálievku. Pridajte plátky repy, reďkovky a zľahka premiešajte.

3. krok

V strednom kastróle dajte zovrieť vodu, znížte teplotu, osoľte, pridajte liehový ocot. Stálym miešaním lyžicou vytvorte výr a opatrne doň vyklepnite vajcia. Pošírujte (varte) ich 2 minúty a veľmi opatrne vytiahnite perforovanou naberačkou.

4. krok

Vo väčšom kastróle rozpustite ½ masla a orestujte na ňom nasekanú šalotku. Osoľte ju, aby rýchlejšie zmäkla a následne pridajte uvarené krúpy aj so zvyšnou tekutinou. Chvíľu povarte, pridajte parmezán, korenie a limetkovú šťavu. Zamiešajte, stiahnite z ohňa, vmiešajte zvyšok masla a dochuťte soľou a korením.

5. krok

Do hlbšieho taniera servírujte krupoto, ozdobte ho marinovanou zeleninou a na vrch uložte pošírované vajíčko.

Náš tip

TIP* Krúpy na spôsob rizota, ako v tomto recepte sú výbornou platformou pre vaše nápady. Pridajte rôzne sezónny druhy zeleniny, alebo si ho skúste uvariť na sladko.

Komentáre