3
Hlasov: 2
Hodnotenie: 3
Vy:

Krevety v paradajkovej omáčke

Skvelý, rýchly recept pre milovníkov kreviet.

3
Hlasov: 2
Hodnotenie: 3
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Krevety prepláchnite a osušte. Šalotku očistite a nasekajte na jemno. Vo veľkej panvici, alebo woku zohrejte 2pl olivového oleja a 1/2 masla. Šalotku orestujte a vhoďte krevety a pretlačený cesnak. Prehadzujte a restujte 3-4 minúty. Osoľte, okoreňte a podlejte vínom, odvarte alkohol. Krevety vyberte, pridajte paradajky, priveďte k varu a rozmixujte tyčovým mixérom. Dochuťte a vráťte do omáčky krevety.

2. krok

Bagetu diagonálne nakrájajte, potrite kúsky olivovým olejom a dajte zapiecť do vyhriatej rúry na 5-10 minút (200°C), kým budú zlatavé.

3. krok

Šalát operte, osušte a natrhajte. Z 1pl octu, 3pl olivového oleja a 1 menšieho pretlačeného strúčiku cesnaku vmiešajte dresing a šalát v ňom zamiešajte.

4. krok

Do hlbokého, cestovinového taniera naberte krevety s omáčkou, na stranu uložte ochutený šalát a upečený kus bagety. Ozdobte čerstvými bylinkami.

Komentáre