Krevety v paradajkovej omáčke
Skvelý, rýchly recept pre milovníkov kreviet.

- 800 g krevety
Krevety4 recepty
- 2 ks šalotka
šalotka30 receptov
- 200 ml biele víno
Biele víno51 receptov
- 2 ks cesnak
Cesnak128 receptov
- 400 ml drvené paradajky
Drvené paradajky7 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- 1 ks francúzska bageta
Francúzska bageta3 recepty
- 80 g maslo
Maslo161 receptov
- 100 ml olivový olej
Olivový olej116 receptov
- čerstvé bylinky
čerstvé bylinky6 receptov
- 100 g ľadový šalát
ľadový šalát7 receptov
- 100 g šalát frisé
šalát frisé1 recept
- 1 pl jablčný ocot
Jablčný ocot18 receptov
Postup prípravy receptu
Krevety prepláchnite a osušte. Šalotku očistite a nasekajte na jemno. Vo veľkej panvici, alebo woku zohrejte 2pl olivového oleja a 1/2 masla. Šalotku orestujte a vhoďte krevety a pretlačený cesnak. Prehadzujte a restujte 3-4 minúty. Osoľte, okoreňte a podlejte vínom, odvarte alkohol. Krevety vyberte, pridajte paradajky, priveďte k varu a rozmixujte tyčovým mixérom. Dochuťte a vráťte do omáčky krevety.
Bagetu diagonálne nakrájajte, potrite kúsky olivovým olejom a dajte zapiecť do vyhriatej rúry na 5-10 minút (200°C), kým budú zlatavé.
Šalát operte, osušte a natrhajte. Z 1pl octu, 3pl olivového oleja a 1 menšieho pretlačeného strúčiku cesnaku vmiešajte dresing a šalát v ňom zamiešajte.
Do hlbokého, cestovinového taniera naberte krevety s omáčkou, na stranu uložte ochutený šalát a upečený kus bagety. Ozdobte čerstvými bylinkami.