Krevety v paradajkovej omáčke
Skvelý, rýchly recept pre milovníkov kreviet.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Krevety prepláchnite a osušte. Šalotku očistite a nasekajte na jemno. Vo veľkej panvici, alebo woku zohrejte 2pl olivového oleja a 1/2 masla. Šalotku orestujte a vhoďte krevety a pretlačený cesnak. Prehadzujte a restujte 3-4 minúty. Osoľte, okoreňte a podlejte vínom, odvarte alkohol. Krevety vyberte, pridajte paradajky, priveďte k varu a rozmixujte tyčovým mixérom. Dochuťte a vráťte do omáčky krevety.
  2. Bagetu diagonálne nakrájajte, potrite kúsky olivovým olejom a dajte zapiecť do vyhriatej rúry na 5-10 minút (200°C), kým budú zlatavé.
  3. Šalát operte, osušte a natrhajte. Z 1pl octu, 3pl olivového oleja a 1 menšieho pretlačeného strúčiku cesnaku vmiešajte dresing a šalát v ňom zamiešajte.
  4. Do hlbokého, cestovinového taniera naberte krevety s omáčkou, na stranu uložte ochutený šalát a upečený kus bagety. Ozdobte čerstvými bylinkami.