Ingrediencie pre
4
osoby
- 400 g kuracie prsia
Kuracie prsia30 receptov
- 1 ks červená cibuľa
červená cibuľa26 receptov
- 1 ks cesnak
Cesnak128 receptov
- 100 ml olej slnečnicový
Olej slnečnicový3 recepty
- 250 g divoká ryža
Divoká ryža1 recept
- 200 g mrazený hrášok
Mrazený hrášok11 receptov
- 150 g hliva ustricová
Hliva ustricová8 receptov
- 150 ml šľahačková smotana
šľahačková smotana69 receptov
- 1 pl ryžový ocot
Ryžový ocot10 receptov
- 2 pl sójová omáčka
Sójová omáčka20 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- petržlenová vňať
Petržlenová vňať45 receptov
Postup prípravy receptu
1. krok
Kuracie prsia očistite, odblaňte, nakrájajte na tenké prúžky a osoľte. Cibuľu nasekajte na tenké mesiačiky, hlivu natrhajte na prúžky, cesnak pretlačte. Ryžu uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode.
2. krok
V strednom kastróle zohrejte olej a mäso opražte do zlatova. Vyberte kúsky pinzetou a do oleja vložte cibuľu. Po minúte vsypte hlivu, hrášok, cesnak, mäso a zalejte smotanou. Pridajte ocot, sójovú omáčku, okoreňte, zamiešajte a poduste 3 minúty. Na záver pridajte ryžu, zamiešajte a dochuťte.
3. krok
Servírujte na plytký tanier a ozdobte petržlenovou vňaťou.