Kura na smotane s divokou ryžou
Rýchly obed do práce.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
25minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
25minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Kuracie prsia očistite, odblaňte, nakrájajte na tenké prúžky a osoľte. Cibuľu nasekajte na tenké mesiačiky, hlivu natrhajte na prúžky, cesnak pretlačte. Ryžu uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode.
  2. V strednom kastróle zohrejte olej a mäso opražte do zlatova. Vyberte kúsky pinzetou a do oleja vložte cibuľu. Po minúte vsypte hlivu, hrášok, cesnak, mäso a zalejte smotanou. Pridajte ocot, sójovú omáčku, okoreňte, zamiešajte a poduste 3 minúty. Na záver pridajte ryžu, zamiešajte a dochuťte.
  3. Servírujte na plytký tanier a ozdobte petržlenovou vňaťou.