5
Hlasov: 2
Hodnotenie: 5
Vy:

Kurací paprikáš a maslové halušky

Klasika nad klasiky v našich zemepisných končinách. V dnešnej dobe existuje veľa verzií paprikášu. Tu vám uvádzame ten najjednoduchší, ktorý si pripravíte behom 30 minút.

5
Hlasov: 2
Hodnotenie: 5
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
20 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Mäso odblaňte, očistite a nakrájajte na podlhovasté kúsky. Cibuľu nasekajte na jemno, cesnak pretlačte. Vývar zohrejte. V strednom kstróle s pokrievkou zohrejte 1pl oleja a orestujte cibuľu do sklovita. Pridajte cesnak, mäso a restujte 2 - 3 minúty. Pridajte sladkú papriku, osoľte a okoreňte. Podlejte vývarom, prikryte a duste 10 - 12 minút na miernom ohni.

2. krok

Z 50g hladkej múky a šľahačkovej smotany zmiešajte zátrepku bez hrčiek a za stáleho miešania vlejte do hrnca. Varte kým omáčka zhustne a stiahnite z ohňa. Dochuťte soľou a korením.

3. krok

Vo väčšom kastróle dajte zovrieť poriadne osolenú vodu. Z polohrubej múky, 1čl soli, vajca a dostatku vlažnej vody vymiešajte vláčne cesto. Cez haluškár hádžte kusy cesta do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, sceďte ich, pridajte k nim maslo a zľahka premiešajte. Petržlenovú vňať očistite, oberte zo stopiek a nasekajte na jemno.

4. krok

Do hlbších tanierov naberte halušky, na vrch omáčku s mäsom. Ozdobte nasekanou vňaťou.

Komentáre