Kurací paprikáš a maslové halušky
Klasika nad klasiky v našich zemepisných končinách. V dnešnej dobe existuje veľa verzií paprikášu. Tu vám uvádzame ten najjednoduchší, ktorý si pripravíte behom 30 minút.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
20minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
20minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Mäso odblaňte, očistite a nakrájajte na podlhovasté kúsky. Cibuľu nasekajte na jemno, cesnak pretlačte. Vývar zohrejte. V strednom kstróle s pokrievkou zohrejte 1pl oleja a orestujte cibuľu do sklovita. Pridajte cesnak, mäso a restujte 2 – 3 minúty. Pridajte sladkú papriku, osoľte a okoreňte. Podlejte vývarom, prikryte a duste 10 – 12 minút na miernom ohni.
  2. Z 50g hladkej múky a šľahačkovej smotany zmiešajte zátrepku bez hrčiek a za stáleho miešania vlejte do hrnca. Varte kým omáčka zhustne a stiahnite z ohňa. Dochuťte soľou a korením.
  3. Vo väčšom kastróle dajte zovrieť poriadne osolenú vodu. Z polohrubej múky, 1čl soli, vajca a dostatku vlažnej vody vymiešajte vláčne cesto. Cez haluškár hádžte kusy cesta do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, sceďte ich, pridajte k nim maslo a zľahka premiešajte. Petržlenovú vňať očistite, oberte zo stopiek a nasekajte na jemno.
  4. Do hlbších tanierov naberte halušky, na vrch omáčku s mäsom. Ozdobte nasekanou vňaťou.