0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Kurací steak na mrkvovom pyré

Jednoduchý ľahký recept, ktorý môžete vziať aj na záhradu a namiesto panvičky, mäso pripraviť na grile.

Kurací steak na mrkvovom pyré
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kuracie prsia očistite, odblaňte a osoľte. Mrkvu očistite, odrežte zelené časti a nakrájajte na plátky. Citrón poriadne umyte, osušte, kôru nastrúhajte a šťavu vytlačte. Jarnú cibuľku a listy kelu umyte, osušte a nasekajte na jemné prúžky. Cesnak rozpučte čepeľou noža. Rúru predhrejte na 180°C.

2. krok

Na panvici s kovovou rúčkou rozohrejte 1čl olivového oleja a sprudka na ňom opečte pripravené kuracie prsia z každej strany. Stiahnite z ohňa, pridajte ¼ masla, vetvičku rozmarínu, roztlačený cesnak a vložte do vyhriatej rúry na 7 minút. Po upečení vytiahnite a nechajte aspoň 5 minút odpočinúť pri izbovej teplote.

3. krok

Do stredného kastróla vložte nakrájanú mrkvu, pridajte vývar, priveďte k varu, prikryte a uduste do mäkka. Rozmixujte tyčovým mixérom a preceďte cez jemné sitko pre dosiahnutie zamatovo luxusnej štruktúry. Pridajte zvyšok masla, 1čl citrónovej šťavy, 1 struhnutie muškátového orieška, osoľte a poriadne premiešajte, aby sa chute prepojili. Ochutnajte a dochuťte podľa potreby.

4. krok

V mise zamiešajte 1pl citrónovej šťavy, 1čl olivového oleja, 1čl čerstvo (na hrubo) mletého čierneho korenia a citrónovú kôru. Do hotového dressingu pridajte nasekanú jarnú cibuľku a nasekaný kel. Zľahka premiešajte, aby ostala zelenina chrumkavá.

5. krok

Na plytký tanier servírujte vrstvu pyré, uložte trochu kelového šalátu a naň posaďte kurací steak.

Náš tip

Ak sa vám k jedlu pýta omáčka, jednoducho podlejte výpek po steakoch 200ml bieleho vína (chardonnay), vyvarte alkohol, vyberte rozmarín, cesnak a zjemnite 50g studeného masla nakrájaného na malé kocky. (to pridávajte postupne a mimo zdroja priameho tepla, za stáleho pohybu panvice, aby sa omáčka nezrazila).

Komentáre