0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Kurací steak s nivovou omáčkou, zemiaky

Slovenská klasika, na ktorú raz za čas dostane chuť snáď každý mäsožravec.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
20 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Rúru predhrejte na 180°C. Zemiaky umyte a dajte variť do veľkého kastróla s poriadne osolenou vodou. Po uvarení ich sceďte a nechajte odpariť. Kuracie prsia očistite, osušte a mierne naklepte rukou (prikryté potravinovou fóliou).

2. krok

V grilovacej panvici s kovovou rúčkou rozpáľte 2pl oleja a mäso v nej sprudka opečte z každej strany do zlatova. Pridajte do panvice tymián a dajte dopiecť do rúry na 5-7 minút.

3. krok

Zemiaky nakrájajte a opečte na veľkej panvici s 5pl oleja, vetvou rozmarínu a roztlačenými strúčikmi cesnaku do zlatova. Na záver cesnak i rozmarín vyberte, dochuťte soľou a korením.

4. krok

V menšom kastróle rozpustite maslo, pridajte preosiatu múku a metličkou za stáleho miešania vytvorte zápražku. Mlieko zohrejte (aby bolo vlažné) a prilievajte ho do zápražky, čím za stáleho miešania vytvoríte bešamel. Nivu rozdrobte medzi prstami a pridajte ju do omáčky spolu so smotanou a vymiešajte jemnú omáčku. Dochuťte soľou a korením.

5. krok

Na plytký tanier servírujte zemiaky, vedľa uložte steak a polejte ho omáčkou.

Komentáre