Kurací Stroganov, ryža s hráškom
Skvelý a osviežujúci twist na klasický recept od Rusinu a Sedláka.

- 600 g kuracie stehno
Kuracie stehno2 recepty
- soľ
Soľ261 receptov
- čierne korenie
čierne korenie142 receptov
- 80 g kapary
Kapary4 recepty
- 200 g šampióny
šampióny1 recept
- 1 ks cibuľa
Cibuľa72 receptov
- 2 strúčiky cesnak
Cesnak128 receptov
- 400 ml demi glace
Demi glace11 receptov
- 180 ml šľahačková smotana
šľahačková smotana69 receptov
- olej
Olej84 receptov
- 50 g maslo
Maslo161 receptov
- 50 ml paradajkový pretlak
Paradajkový pretlak8 receptov
- 200 g guľato zrnná ryža
Guľato zrnná ryža1 recept
- 200 g hrášok
Hrášok7 receptov
- 1 čl horčica
Horčica16 receptov
- 80 g petržlenová vňať
Petržlenová vňať45 receptov
- mikrobylinky
Mikrobylinky12 receptov
Postup prípravy receptu
Kuracie stehná osoľte a okoreňte. Cibuľu aj cesnak očistite a nasekajte na jemno. Šampiňóny očistite a nasekajte na jemno. Ryžu umyte, osoľte a uvarte podľa návodu. Rúru prehrejte na 180°C.
Na panvici s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) rozpáľte trochu oleja a kuracie stehná sprudka opečte kožou dolu, následne ich dajte na 15 minút dopiecť do rúry.
Na väčšej panvici, alebo v strednom kastróle, rozpáľte polovicu masla a orestujte na nej cibuľu a cesnak. Pridajte nasekané šampiňóny, kapary, paradajkový pretlak a dijónsku horčicu. Podlejte demiglace, priveďte varu a na miernom ohni varte 5 – 7 minút. Na záver omáčku dochuťte soľou, korením a odstavenú z ohňa ju za stáleho miešania zjemnite zvyškom masla.
V strednom kastróle na miernom ohni uvarte v smotane hrášok do mäkka. Rozmixujte ho do hladka, ochuťte soľou, korením a zmiešajte s hotovou ryžou.
Na plytký tanier servírujte hráškovú ryžu, nakrájané upečené kuracie stehna poliate omáčkou so šampiňónmi a kaparami.