Kurací Stroganov, ryža s hráškom
Skvelý a osviežujúci twist na klasický recept od Rusinu a Sedláka.
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Kuracie stehná osoľte a okoreňte. Cibuľu aj cesnak očistite a nasekajte na jemno. Šampiňóny očistite a nasekajte na jemno. Ryžu umyte, osoľte a uvarte podľa návodu. Rúru prehrejte na 180°C.
  2. Na panvici s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) rozpáľte trochu oleja a kuracie stehná sprudka opečte kožou dolu, následne ich dajte na 15 minút dopiecť do rúry.
  3. Na väčšej panvici, alebo v strednom kastróle, rozpáľte polovicu masla a orestujte na nej cibuľu a cesnak. Pridajte nasekané šampiňóny, kapary, paradajkový pretlak a dijónsku horčicu. Podlejte demiglace, priveďte varu a na miernom ohni varte 5 – 7 minút. Na záver omáčku dochuťte soľou, korením a odstavenú z ohňa ju za stáleho miešania zjemnite zvyškom masla.
  4. V strednom kastróle na miernom ohni uvarte v smotane hrášok do mäkka. Rozmixujte ho do hladka, ochuťte soľou, korením a zmiešajte s hotovou ryžou.
  5. Na plytký tanier servírujte hráškovú ryžu, nakrájané upečené kuracie stehna poliate omáčkou so šampiňónmi a kaparami.
Poznámky k receptu

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy: