5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5

Kuracia roláda plnená brusnicami a orechmi  pyré z červenej kapusty

Krásny, farbami hrajúci recept od Rusinu a Sedláka, ktorý sa pohodlne pripravuje vo vodnom kúpeli.

Kuracia roláda plnená brusnicami a orechmi pyré z červenej kapusty
5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kuracie prsia očistite, odblaňte, rozkrojte „na motýľa“ (aby vytvorili čo najväčšiu plochu, ale ostali v jednom kuse), po okrajoch poodkrajujte pretŕčajúce časti, mierne naklepte pod fóliou, osoľte a okoreňte. Cibuľu očistite a nakrájajte na jemno, cesnak len rozpučte čepeľou noža. Kapustu umyte, očistite, nakrájajte na prúžky, slaninu na malé štvorčeky. Pripravte si 4 dlhšie kus potravinovej fólie a dajte zovrieť polievkový hrniec s vodou. Keď príde k varu, stiahne plameň na mierne nastavenie.

2. krok

Odrezky z kuracích pŕs vložte do mixéra spolu s brusnicami a orechmi. Rozmixujte na jemnú fáš. Na jeden okraj potravinovej fólie rozprestrite pripravené kuracie prsia, naplňte ich fášou a pomocou fólie zaviňte roládu. Pevne ju obmotajte fóliou, oba konce zviažte, aby sa dovnútra nedostala voda. Vložte do hrnca s horúcou vodou a nechajte variť 30 – 35 minút. Po vytiahnutí z kúpeľa rolády opatrne vybaľte a osušte papierovou utierkou. Rozpáľte panvicu s 1pl masla a osušené rolády sprudka opečte z každej strany.

3. krok

V strednom, širšom kastróle rozpáľte 1pl oleja a orestujte v ňom cibuľu do sklovita. Pridajte nakrájanú červenú kapustu, celú škoricu, cukor a restujte 2 – 3 minúty, potom podlejte vínom, pridajte nakrájanú slaninu a uduste všetko spolu do mäkka. Po udusení, vyberte škoricu, rozmixujte, zjemnite maslom a dochuťte soľou a korením. Pokiaľ chcete dosiahnuť zamatovo jemnú, luxusnú štruktúru, preceďte pyré po mixovaní cez jemné sitko.

4. krok

Na plytký tanier servírujte lyžicu pyré z kapusty, na ňu uložte priečne rozrezanú roládu a ozdobte lístkami žeruchy.

Náš tip

Pokiaľ sa vám na mäso žiada extra omáčka, stačí do panvice s výpekom pridať trochu vývaru, vetvičku tymianu a pekne spolu prehriať. Takúto jednoduchú „prírodnú“ omáčku, môžete posunúť na vyšší level zopár kockami studeného masla, ktoré po stiahnutí z ohňa postupne (za stáleho miešania panvicou) roztopíte v tekutine.

Komentáre