Kuracie kari s jazmínovou ryžou
Recept od Strapka a Michnu na rýchle a poctivé kari kura.

- 600 g kuracie stehno
Kuracie stehno2 recepty
- 150 g solamyl
Solamyl4 recepty
- 1 čl kypriaci prášok
Kypriaci prášok5 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- čierne korenie
čierne korenie142 receptov
- 2 ks vajcia
Vajcia34 receptov
- 50 g kari pasta
Kari pasta4 recepty
- 1 ks mrkva
Mrkva41 receptov
- 200 ml slnečnicový olej
Slnečnicový olej10 receptov
- 2 stopky stopkový zeler
Stopkový zeler9 receptov
- 400 g jazmínová ryža
Jazmínová ryža3 recepty
- 1 ks chilli
Chilli45 receptov
- 100 ml kokosové mlieko
Kokosové mlieko10 receptov
- 2 ks limetka
Limetka22 receptov
- 100 g čerstvý koriander
čerstvý koriander11 receptov
- 200 ml vývar
Vývar32 receptov
- 200 g hrachové lúsky
Hrachové lúsky1 recept
- 200 g farebná paprika
Farebná paprika2 recepty
- 100 g bambusové klíčky
Bambusové klíčky2 recepty
Postup prípravy receptu
Kuracie mäso nakrájajte na tenké rezančeky, spolu s trochou soli, korenia a kari pasty zamiešajte a nechajte chvíľu marinovať. Solamyl zmiešajte s kypriacim práškom. Vajcia vyšľahajte a vlejte ich do misky s marinujúcim sa mäsom, zamiešajte. Zeleninu očistite a nakrájajte na tenké prúžky. Čerstvý koriander poodtŕhajte zo stoniek.
Ryžu uvarte podľa návodu na obale, použite vývar doplnený vodou.
Vo veľkej panvici, ideálne vo woku rozpáľte väčšie množstvo oleja (150 – 200ml). Marinované kuracie slížiky obaľte v zmesi solamylu, k. prášku a vyprážajte v oleji do zlatova. Opatrne kúsky vyťahujte na kus papierovej utierky, aby stiahla prebytočný tuk.
Vo zvyšku oleja sprudka opečte nakrájanú zeleninu, zľahka osoľte, okoreňte a podlejte kokosovým mliekom. Zmiešajte, stiahnite z ohňa a pridajte uvarenú ryžu a klíčky. Dochuťte soľou, korením a limetkovou šťavou. Zľahka prehoďte a pridajte mäso.
Servírujte do misiek a ozdobte hrsťou čerstvého koriandru.