0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Kuracie kari s jazmínovou ryžou

Recept od Strapka a Michnu na rýchle a poctivé kari kura.

Kuracie kari s jazmínovou ryžou
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kuracie mäso nakrájajte na tenké rezančeky, spolu s trochou soli, korenia a kari pasty zamiešajte a nechajte chvíľu marinovať. Solamyl zmiešajte s kypriacim práškom. Vajcia vyšľahajte a vlejte ich do misky s marinujúcim sa mäsom, zamiešajte. Zeleninu očistite a nakrájajte na tenké prúžky. Čerstvý koriander poodtŕhajte zo stoniek.

2. krok

Ryžu uvarte podľa návodu na obale, použite vývar doplnený vodou.

3. krok

Vo veľkej panvici, ideálne vo woku rozpáľte väčšie množstvo oleja (150 – 200ml). Marinované kuracie slížiky obaľte v zmesi solamylu, k. prášku a vyprážajte v oleji do zlatova. Opatrne kúsky vyťahujte na kus papierovej utierky, aby stiahla prebytočný tuk.

4. krok

Vo zvyšku oleja sprudka opečte nakrájanú zeleninu, zľahka osoľte, okoreňte a podlejte kokosovým mliekom. Zmiešajte, stiahnite z ohňa a pridajte uvarenú ryžu a klíčky. Dochuťte soľou, korením a limetkovou šťavou. Zľahka prehoďte a pridajte mäso.

5. krok

Servírujte do misiek a ozdobte hrsťou čerstvého koriandru.

Komentáre