0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Kuracie prsia na rockfordovo-orechovej omáčke, zemiakové gnocchi

Recept od Karasovej a Urbana. Ľahké mäso, jemné gnocchi a výrazná syrová omáčka.

Kuracie prsia na rockfordovo-orechovej omáčke, zemiakové gnocchi
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kuracie prsia očistite, odblaňte, osušte papierovou utierkou, osoľte a okoreňte. Zemiaky jemne narežte po obvode a dajte variť do osolenej vody. Orechy nasekajte a pár minút ich na sucho (bez oleja) pražte na panvici. Rúru predhrejte na 180°C aj s menšou nádobou na pečenie. Dajte zovrieť vyšší kastról s poriadne osolenou vodou. Syr nadrobte medzi prstami.

2. krok

Uvarené zemiaky ošúpte a pred tým, ako úplne vychladnú, ich rozpučte a prepasírujte cez sito. Pridajte k nim vajcia, múku, štipku soli a rýchlo vypracujte vláčne cesto. Na pomúčenej pracovnej doske si z cesta vyrolujte šúlec, z ktorého pomúčeným nožíkom nasekajte gnocchi. Tie hádžte do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch, ihneď ich vyberte. Pokvapkajte ich olejom, aby sa nezlepili.

3. krok

Na panvičke rozpáľte maslo a sprudka na nej pripravené prsia opečte z každej strany. Preložte ich do vopred nahriatej nádoby na pečenie a dopečte v rúre 10 – 12 minút.

4. krok

Na panvičke z výpekom po prsiach rozpustite zvyšok masla, pridajte nadrobený syr, smotanu a za stáleho miešania priveďte k varu. Pridajte na sucho pražené orechy, dochuťte soľou a korením.

5. krok

Na plytký tanier servírujte gnocchi, upečené prsia, zalejte ich roquefortovou omáčkou.

Náš tip

1. Čím menej vody použijete pri varení zemiakov na gnocchi, tým budú vo finále mäkšie a vláčnejšie. A ešte oveľa, oveľa chutnejšie. Preto bude lepšie, ak zemiaky vôbec variť nebudete, ale dáte ich upiecť.

2. Pri múčení dosky môžete na miesto múky použiť zemiakový škrob (Solamyl), ktorý sa nebude vôbec lepiť a prácu veľmi uľahčí.

3. Pred podávaním hotové gnocchi ešte raz opečte na panvici s trochou masla.

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy:

Komentáre