Kuracie prsia obalené v parmezáne na cuketovom ragú
Recept od Rusinu a Sedláka.

- 4 ks kuracie prsia
Kuracie prsia30 receptov
- 2 ks vajcia
Vajcia34 receptov
- 150 g parmezán
Parmezán31 receptov
- 150 g anglická slanina
Anglická slanina10 receptov
- 50 g tymián
Tymián33 receptov
- 20 g rozmarín
Rozmarín37 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- čierne korenie
čierne korenie142 receptov
- 1 ks cibuľa
Cibuľa72 receptov
- 1 ks cesnak
Cesnak128 receptov
- 3 ks cuketa
Cuketa15 receptov
- 30 g maslo
Maslo161 receptov
- 1 ks karfiol
Karfiol9 receptov
- 1 ks mrkva
Mrkva41 receptov
- 400 g paradajky
Paradajky13 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia očistite, odblaňte a rozrežte na polovicu. Na každú časť položte plátok slaniny a urobte závitky. Vajcia vyšľahajte. Zeleninu očistite. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno, cuketu na rovnomerné kocky cca 1x1x1 cm, mrkvu nastrúhajte. Karfiól rozoberte na malinké ružičky. Rúru predhrejte na 180°C.
Kuracie závitky obaľte vo vajíčku, obaľte v strúhanom parmezáne, uložte na plech a pečte 25 - 30 minút.
V širšom kastróle rozohrejte 2pl olivového oleja a orestujte na ňom cibuľu a cesnak. Pridajte cuketu a nastrúhanú mrkvu. Restujte 3 - 5 minút, pridajte karfiól, krájané paradajky a bylinky. Uvarte spolu "al-dente" pridajte zvyšný parmezán, maslo, dochuťte soľou a korením.
Na plytký tanier servírujte zeleninové ragú a na vrch uložte pečené kuracie prsia, ozdobte čerstvými bylinkami.