Kuracie prsia obalené v parmezáne na cuketovom ragú
Recept od Rusinu a Sedláka.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
30minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
30minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Kuracie prsia očistite, odblaňte a rozrežte na polovicu. Na každú časť položte plátok slaniny a urobte závitky. Vajcia vyšľahajte. Zeleninu očistite. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno, cuketu na rovnomerné kocky cca 1x1x1 cm, mrkvu nastrúhajte. Karfiól rozoberte na malinké ružičky. Rúru predhrejte na 180°C.
  2. Kuracie závitky obaľte vo vajíčku, obaľte v strúhanom parmezáne, uložte na plech a pečte 25 – 30 minút.
  3. V širšom kastróle rozohrejte 2pl olivového oleja a orestujte na ňom cibuľu a cesnak. Pridajte cuketu a nastrúhanú mrkvu. Restujte 3 – 5 minút, pridajte karfiól, krájané paradajky a bylinky. Uvarte spolu „al-dente“ pridajte zvyšný parmezán, maslo, dochuťte soľou a korením.
  4. Na plytký tanier servírujte zeleninové ragú a na vrch uložte pečené kuracie prsia, ozdobte čerstvými bylinkami.
Poznámky k receptu

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy: