0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Kuracie prsia s grilovanou zeleninou a bazalkovým pestom

Recept od Lozinského a Kunu. Svieži, zdravý a rýchly recept, kvôli ktorému možno nebudete vôbec musieť navštíviť obchod. Niektoré druhy zeleniny môžete obmeniť podľa vlastnej fantázie.

Kuracie prsia s grilovanou zeleninou a bazalkovým pestom
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Zeleninu aj šampiňóny si nakrájajte na kocky, či plátky približne rovnakých veľkostí. Šalotku nasekajte na jemno. Mäso očistite a osušte papierovou utierkou, následne ho osoľte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením z oboch strán. Predhrejte si trúbu na 180 stupňov Celzia.

2. krok

Na panvičke s kovovou rúčkou rozpáľte lyžicu oleja, následne vložte prsia a pridajte vetvičku rozmarínu spolu s rozpučeným strúčikom cesnaku. Opečte ich z oboch strán do zlatova a šupnite do predhriatej trúby na 8-10 minút.

3. krok

Na druhej panvici opäť rozpáľte lyžicu oleja, na ňom orestujte šalotku a pridajte nakrájanú zeleninu a huby (okrem paradajok). Zľahka orestujte, na záver pridajte cherry paradajky, osoľte a okoreňte.

4. krok

Teraz si pripravte pesto. Do mixéra vložte listy bazalky, píniové oriešky, parmezán a zalejte olejom. Jemne osoľte, okoreňte a rozmixujte do hladka. Tradične býva pesto husté, avšak v tomto prípade môžete pridať viac olivového oleja a hustotu zriediť. Časť pesta vmiešajte do restovanej zeleniny.

5. krok

Hotové kuracie prsia nakrájajte pod 45 stupňovým uhlom. Na stred taniera servírujte zeleninu, na vrch uložte prsia a prelejte ostatnou časťou pesta. Dozdobte lístkami bazalky.

Náš tip

1. K tomuto receptu sa v úlohe šalátu bude výborne hodiť zelená a oranžová paprika. Zbavte ich semiačok a nakrájajte na prúžky.

2. Ak budete šampiňóny soliť v procese restovania, pustia príliš veľa vody a zelenina sa začne dusiť. Preto soľte až po restovaní.

3. Ak používate kuracie prsia s kožou, vždy ich vkladajte do panvice tak, aby sa strana s kožou robila prvá. Týmto spôsobom bude vo finále koža chrumkavá, mäso zároveň oveľa šťavnatejšie a chutnejšie.

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy:

Komentáre