Kuracie prsia s grilovanou zeleninou a bazalkovým pestom
Recept od Lozinského a Kunu. Svieži, zdravý a rýchly recept, kvôli ktorému možno nebudete vôbec musieť navštíviť obchod. Niektoré druhy zeleniny môžete obmeniť podľa vlastnej fantázie.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Zeleninu aj šampiňóny si nakrájajte na kocky, či plátky približne rovnakých veľkostí. Šalotku nasekajte na jemno. Mäso očistite a osušte papierovou utierkou, následne ho osoľte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením z oboch strán. Predhrejte si trúbu na 180 stupňov Celzia.
  2. Na panvičke s kovovou rúčkou rozpáľte lyžicu oleja, následne vložte prsia a pridajte vetvičku rozmarínu spolu s rozpučeným strúčikom cesnaku. Opečte ich z oboch strán do zlatova a šupnite do predhriatej trúby na 8-10 minút.
  3. Na druhej panvici opäť rozpáľte lyžicu oleja, na ňom orestujte šalotku a pridajte nakrájanú zeleninu a huby (okrem paradajok). Zľahka orestujte, na záver pridajte cherry paradajky, osoľte a okoreňte.
  4. Teraz si pripravte pesto. Do mixéra vložte listy bazalky, píniové oriešky, parmezán a zalejte olejom. Jemne osoľte, okoreňte a rozmixujte do hladka. Tradične býva pesto husté, avšak v tomto prípade môžete pridať viac olivového oleja a hustotu zriediť. Časť pesta vmiešajte do restovanej zeleniny.
  5. Hotové kuracie prsia nakrájajte pod 45 stupňovým uhlom. Na stred taniera servírujte zeleninu, na vrch uložte prsia a prelejte ostatnou časťou pesta. Dozdobte lístkami bazalky.
Poznámky k receptu

1. K tomuto receptu sa v úlohe šalátu bude výborne hodiť zelená a oranžová paprika. Zbavte ich semiačok a nakrájajte na prúžky.

2. Ak budete šampiňóny soliť v procese restovania, pustia príliš veľa vody a zelenina sa začne dusiť. Preto soľte až po restovaní.

3. Ak používate kuracie prsia s kožou, vždy ich vkladajte do panvice tak, aby sa strana s kožou robila prvá. Týmto spôsobom bude vo finále koža chrumkavá, mäso zároveň oveľa šťavnatejšie a chutnejšie.

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy: