5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Vy:

Kuracie prsia so žeruchou

Grilované kuracie prsia nemusia byť nudné, ak zapracujete na prílohe. Nechajte sa inšpirovať týmto sviežim a chuťovo vyváženým receptom.

5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
100 minút
Dĺžka varenia
Ingrediencie pre osoby
Ingrediencie pre osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

kuracie prsia očistite, odblaňte osoľte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Následne ich osušte papierovou utierkou a potrite olivovým olejom. Vložte ich do uzatvárateľného igelitového sáčku, vysajte vzduch a uzavrite. Pripravte si vodný kúpeľ s teplotou 70°C. Keď voda dosiahne stabilnú teplotu, prsia v sáčku do nej vložte na 90 minút.

2. krok

Zemiaky očistite, nakrájajte na malé kocky a uvarte do mäkka v poriadne osolenej vode. Špenát vložte do sitka a obarte ho vriacou vodou, nechajte odkvapkať. Následne ho presuňte do mixéra, pridajte štipku bieleho korenia a rozmixujte ho do hladka. Po uvarení zemiakov ich sceďte, pretlačte cez jemné sito, zmiešajte s špenátom, pridajte maslo a vymiešajte vláčne pyré. Dochuťte soľou.

3. krok

Stopky stopkového zeleru nakrájajte diagonálne na časti dlhé cca 2 - 3 cm. V malom kastróle nechajte zovrieť 100ml jablčného octu, 150ml vody a 5 guličiek čierneho korenia. Vložte doň nakrájaný zeler, vypnite oheň a nechajte vychladnúť.

4. krok

Na suchej panvici na miernom ohni opražte bez oleja orechy (4 - 5 minút).

5. krok

Do malého kastróla vlejte demi glace, priveďte k varu a zredukujte na konzistenciu riedkeho sirupu. Dochuťte soľou.

6. krok

Po 90 minútach vytiahnite prsia zo sáčku, osušte papierovou utierkou a z jednej strany sprudka ugrilujte na horúcej panvici s kvapkou olivového oleja. Na záver zľahka osoľte, okoreňte bielym korením a nakrájajte na časti.

7. krok

Na tanier servírujte pyré zo zemiakov a špenátu, na vrch uložte kusy mäsa, dookola rozhádžte orechy, kusy naloženého stopkového zeleru a polejte redukovaným demi glace. Vrch bohato ozdobte chilli žeruchou.

Komentáre