Kuracie prsia so žeruchou
Grilované kuracie prsia nemusia byť nudné, ak zapracujete na prílohe. Nechajte sa inšpirovať týmto sviežim a chuťovo vyváženým receptom.

- 4 ks kuracie prsia
Kuracie prsia30 receptov
- 100 g baby špenát
Baby špenát8 receptov
- 400 g zemiaky
Zemiaky67 receptov
- 200 g maslo
Maslo161 receptov
- 30 g žerucha
žerucha3 recepty
- 30 g lieskové orechy
Lieskové orechy4 recepty
- 30 g vlašské orechy
Vlašské orechy9 receptov
- 200 ml demi glace
Demi glace11 receptov
- 4 ks stopkový zeler
Stopkový zeler9 receptov
- 100 ml jablčný ocot
Jablčný ocot18 receptov
- 5 guličiek čierne korenie
čierne korenie142 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- biele korenie
Biele korenie19 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
Postup prípravy receptu
kuracie prsia očistite, odblaňte osoľte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Následne ich osušte papierovou utierkou a potrite olivovým olejom. Vložte ich do uzatvárateľného igelitového sáčku, vysajte vzduch a uzavrite. Pripravte si vodný kúpeľ s teplotou 70°C. Keď voda dosiahne stabilnú teplotu, prsia v sáčku do nej vložte na 90 minút.
Zemiaky očistite, nakrájajte na malé kocky a uvarte do mäkka v poriadne osolenej vode. Špenát vložte do sitka a obarte ho vriacou vodou, nechajte odkvapkať. Následne ho presuňte do mixéra, pridajte štipku bieleho korenia a rozmixujte ho do hladka. Po uvarení zemiakov ich sceďte, pretlačte cez jemné sito, zmiešajte s špenátom, pridajte maslo a vymiešajte vláčne pyré. Dochuťte soľou.
Stopky stopkového zeleru nakrájajte diagonálne na časti dlhé cca 2 - 3 cm. V malom kastróle nechajte zovrieť 100ml jablčného octu, 150ml vody a 5 guličiek čierneho korenia. Vložte doň nakrájaný zeler, vypnite oheň a nechajte vychladnúť.
Na suchej panvici na miernom ohni opražte bez oleja orechy (4 - 5 minút).
Do malého kastróla vlejte demi glace, priveďte k varu a zredukujte na konzistenciu riedkeho sirupu. Dochuťte soľou.
Po 90 minútach vytiahnite prsia zo sáčku, osušte papierovou utierkou a z jednej strany sprudka ugrilujte na horúcej panvici s kvapkou olivového oleja. Na záver zľahka osoľte, okoreňte bielym korením a nakrájajte na časti.
Na tanier servírujte pyré zo zemiakov a špenátu, na vrch uložte kusy mäsa, dookola rozhádžte orechy, kusy naloženého stopkového zeleru a polejte redukovaným demi glace. Vrch bohato ozdobte chilli žeruchou.