Kuracie prsia so žeruchou
Grilované kuracie prsia nemusia byť nudné, ak zapracujete na prílohe. Nechajte sa inšpirovať týmto sviežim a chuťovo vyváženým receptom.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
100minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
100minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. kuracie prsia očistite, odblaňte osoľte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Následne ich osušte papierovou utierkou a potrite olivovým olejom. Vložte ich do uzatvárateľného igelitového sáčku, vysajte vzduch a uzavrite. Pripravte si vodný kúpeľ s teplotou 70°C. Keď voda dosiahne stabilnú teplotu, prsia v sáčku do nej vložte na 90 minút.
  2. Zemiaky očistite, nakrájajte na malé kocky a uvarte do mäkka v poriadne osolenej vode. Špenát vložte do sitka a obarte ho vriacou vodou, nechajte odkvapkať. Následne ho presuňte do mixéra, pridajte štipku bieleho korenia a rozmixujte ho do hladka. Po uvarení zemiakov ich sceďte, pretlačte cez jemné sito, zmiešajte s špenátom, pridajte maslo a vymiešajte vláčne pyré. Dochuťte soľou.
  3. Stopky stopkového zeleru nakrájajte diagonálne na časti dlhé cca 2 – 3 cm. V malom kastróle nechajte zovrieť 100ml jablčného octu, 150ml vody a 5 guličiek čierneho korenia. Vložte doň nakrájaný zeler, vypnite oheň a nechajte vychladnúť.
  4. Na suchej panvici na miernom ohni opražte bez oleja orechy (4 – 5 minút).
  5. Do malého kastróla vlejte demi glace, priveďte k varu a zredukujte na konzistenciu riedkeho sirupu. Dochuťte soľou.
  6. Po 90 minútach vytiahnite prsia zo sáčku, osušte papierovou utierkou a z jednej strany sprudka ugrilujte na horúcej panvici s kvapkou olivového oleja. Na záver zľahka osoľte, okoreňte bielym korením a nakrájajte na časti.
  7. Na tanier servírujte pyré zo zemiakov a špenátu, na vrch uložte kusy mäsa, dookola rozhádžte orechy, kusy naloženého stopkového zeleru a polejte redukovaným demi glace. Vrch bohato ozdobte chilli žeruchou.