0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Kuracie stehno v prosciutte, bazalkové tagliatelle

Rýchla večera v podaní Lichnerovcov.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kuracie stehná očistite, odblaňte, zľahka naklepte. Cesnak očistite, nasekajte na jemné plátky a zmiešajte so 100ml vína, 2pl olivového oleja, 1čl soli a čerstvo mletého čierneho korenia. Kuracie prsia do marinády vložte minimálne na 10 minút. Rúru zohrejte na 180°C, na panvici s kovovou rúčkou roztopte lyžicu masla. Stehná otrite od marinády a v panvici ich sprudka opečte kožou dolu. Obaľte ich v plátkoch prosciutta a dajte dopiecť do rúry na 12 - 15 minút.

2. krok

Listy bazalky vložte do mixéra spolu s 3pl olivového oleja, mierne osoľte a rozmixujte do hladka. Vo veľkom kastróle priveďte k varu väčšie množstvo poriadne osolenej vody a tagliatelle v nej uvarte podľa návodu na obale (spravidla 9 minút). Po uvarení sceďte a zmiešajte s bazalkovým olejom.

3. krok

V menšom kastróle odvarte zo zvyšku vína alkohol, znížte plameň na minimum, pridajte maslo a neustále kastrólom pohybujte, aby sa maslo rovnomerne emulzifikovalo s vínom. Následne vsypte parmezán a za stáleho miešania metličkou vytvorte jemnú omáčku. Dochuťte soľou a korením.

4. krok

Na plytký tanier servírujte bazalkové tagliatelle, na vrch uložte hotové stehno, prelejte parmezánovou omáčkou a ozdobte lístkami bazalky.

Komentáre