Kuracie stehno v prosciutte, bazalkové tagliatelle
Rýchla večera v podaní Lichnerovcov.

- 4 ks kuracie stehná
Kuracie stehná1 recept
- 4 plátky prosciutto
Prosciutto2 recepty
- 400 g tagliatelle
Tagliatelle1 recept
- 100 g parmezán
Parmezán31 receptov
- 50 g bazalka
Bazalka16 receptov
- 200 ml biele víno
Biele víno51 receptov
- 50 g maslo
Maslo161 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- čierne korenie
čierne korenie142 receptov
- 4 ks cesnak
Cesnak128 receptov
Postup prípravy receptu
Kuracie stehná očistite, odblaňte, zľahka naklepte. Cesnak očistite, nasekajte na jemné plátky a zmiešajte so 100ml vína, 2pl olivového oleja, 1čl soli a čerstvo mletého čierneho korenia. Kuracie prsia do marinády vložte minimálne na 10 minút. Rúru zohrejte na 180°C, na panvici s kovovou rúčkou roztopte lyžicu masla. Stehná otrite od marinády a v panvici ich sprudka opečte kožou dolu. Obaľte ich v plátkoch prosciutta a dajte dopiecť do rúry na 12 - 15 minút.
Listy bazalky vložte do mixéra spolu s 3pl olivového oleja, mierne osoľte a rozmixujte do hladka. Vo veľkom kastróle priveďte k varu väčšie množstvo poriadne osolenej vody a tagliatelle v nej uvarte podľa návodu na obale (spravidla 9 minút). Po uvarení sceďte a zmiešajte s bazalkovým olejom.
V menšom kastróle odvarte zo zvyšku vína alkohol, znížte plameň na minimum, pridajte maslo a neustále kastrólom pohybujte, aby sa maslo rovnomerne emulzifikovalo s vínom. Následne vsypte parmezán a za stáleho miešania metličkou vytvorte jemnú omáčku. Dochuťte soľou a korením.
Na plytký tanier servírujte bazalkové tagliatelle, na vrch uložte hotové stehno, prelejte parmezánovou omáčkou a ozdobte lístkami bazalky.