Kuracie stehno v prosciutte, bazalkové tagliatelle
Rýchla večera v podaní Lichnerovcov.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Kuracie stehná očistite, odblaňte, zľahka naklepte. Cesnak očistite, nasekajte na jemné plátky a zmiešajte so 100ml vína, 2pl olivového oleja, 1čl soli a čerstvo mletého čierneho korenia. Kuracie prsia do marinády vložte minimálne na 10 minút. Rúru zohrejte na 180°C, na panvici s kovovou rúčkou roztopte lyžicu masla. Stehná otrite od marinády a v panvici ich sprudka opečte kožou dolu. Obaľte ich v plátkoch prosciutta a dajte dopiecť do rúry na 12 – 15 minút.
  2. Listy bazalky vložte do mixéra spolu s 3pl olivového oleja, mierne osoľte a rozmixujte do hladka. Vo veľkom kastróle priveďte k varu väčšie množstvo poriadne osolenej vody a tagliatelle v nej uvarte podľa návodu na obale (spravidla 9 minút). Po uvarení sceďte a zmiešajte s bazalkovým olejom.
  3. V menšom kastróle odvarte zo zvyšku vína alkohol, znížte plameň na minimum, pridajte maslo a neustále kastrólom pohybujte, aby sa maslo rovnomerne emulzifikovalo s vínom. Následne vsypte parmezán a za stáleho miešania metličkou vytvorte jemnú omáčku. Dochuťte soľou a korením.
  4. Na plytký tanier servírujte bazalkové tagliatelle, na vrch uložte hotové stehno, prelejte parmezánovou omáčkou a ozdobte lístkami bazalky.