0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Kuracie supreme, americké zemiaky, coleslaw

Sýty recept z kuracích pŕs s klasickým americkým šalátom coleslaw.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kuracie prsia s kosťou a kožou odblaňte, osoľte, okoreňte a vložte do bieleho jogurtu marinovať, minimálne na 30 minút. Kapustu a mrkvu nasekajte na mandolíne na jemnučké prúžky, osoľte a okoreňte. Majonézu, kyslú smotanu, ocot a cukor zmiešajte a vylejte na zeleninu. Zľahka premiešajte, uzavrite potravinovou fóliou a uložte do chladničky. Zemiaky uvarte v celku v poriadne osolenej vode, sceďte a nechajte odpariť. Rúru predhrejte na 180°C.

2. krok

Kuracie prsia vytiahnite z marinády, otrite ju a osšute ich papierovou utierkou. Na panvici s kovovou rúčkou rozpáľte 1pl oleja a prsia sprudka opečte kožou dolu. Po 2 minútach prsia otočte a vložte do rúry dopiecť na 8 - 10 minút.

3. krok

Zemiaky rozkrojte na štvrtinky, vo väčšej mise ich obaľte v zmesi oleja, sladkej papriky, soli a korenia. Vložte ich na plech potiahnutý papierom na pečenie a dajte do rúry dopiecť kým budú zlatavé.

4. krok

Na plytký papier servírujte americké zemiaky, kuracie supreme. Vychladený šalát vložte do malej nádobky a posaďte na tanier vedľa mäsa.

Náš tip

Kuracie prsia marinované v jogurte budú po tepelnej úprave vždy šťavnaté a krehké. Najlepšie je nechať ich marinovať v chladničke cez noc. Popustite uzdu svojej fantázie a zamiešajte do jogurtu rôzne bylinky a koreniny, aby ste recept obmieňali, či vylepšovali. V indickej kuchyni často marinujú korenených jogurtoch celé kurčatá.

Komentáre