Langustíny s hráškovým krémom, omáčkou beurre blance ochutenou lososovým kaviárom a kôprom
Recept od Korbeliča a Orta.
Porcie
4osoby
Porcie
4osoby
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Hrášok si orestujeme na šalotke nakrájanej na drobno, podlejeme vývarom a šlľahačkou, osolíme okoreníme a pridáme muškátový orech, povaríme, rozmixujeme v mixery poprípade prepasírujeme. Langustiny si prepolíme zbavíme čriev.
  2. Na konci opečieme na panvici s olivovým olejom a cesnkom v šupke a jednou chili papričkou. Opekáme naozaj len chvíľočku.
  3. Trošku vývaru, kyslú smotanu, pomarančovú šťavu povaríme rozmixujeme ponorným mixerom, ochutíme soľou, korením a troškou cukru do teplej omáčky vmixovavame studené kocky masla až kým nám omáčka nezhustne, potom do nej pridame lososove vajíčka a nasekaný kôpor.