5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Vy:

Láska na hovädo

Recept na hovädziu sviečkovicu.

5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia
Ingrediencie pre osoby
Ingrediencie pre osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Mäso odblaňte, očistite, nakrájajte na 4 rovnomerné steaky, osoľte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Následne otrite zvyšok soli. Rúru predhrejte na 180°C. Na panvici s kovovou rúčkou na 1 pl oleja sprudka opečte steaky zo všetkých strán, následne pridajte bylinky a dajte dopiecť do rúry na 6 - 7 minút.

2. krok

Medzitým očistite zeleninu a huby. Všetko nasekajte na jemno. V panvici po mäse, orestujte cibuľu s cesnakom, pridajte dubáky a zalejte smotanou. Podlejte vývarom a zredukujte na polovicu. Dochuťte soľou a korením.

3. krok

Pripravte si kastról s vriacou, mierne osolenou vodou. Špargľu doň vhoďte a povarte 3 minúty. Následne sceďte, osušte a zabaľte po skupinkách do plátkov anglickej slaniny. Opečte ich na panvici do chrumkava a posypte strúhaným parmezánom.

4. krok

Na plytký tanier servírujte steaky, vedľa balíčky zo špargle, polejte omáčkou a ozdobte čerstvými bylinkami.

Komentáre