Láska na hovädo
Recept na hovädziu sviečkovicu.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Mäso odblaňte, očistite, nakrájajte na 4 rovnomerné steaky, osoľte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Následne otrite zvyšok soli. Rúru predhrejte na 180°C. Na panvici s kovovou rúčkou na 1 pl oleja sprudka opečte steaky zo všetkých strán, následne pridajte bylinky a dajte dopiecť do rúry na 6 – 7 minút.
  2. Medzitým očistite zeleninu a huby. Všetko nasekajte na jemno. V panvici po mäse, orestujte cibuľu s cesnakom, pridajte dubáky a zalejte smotanou. Podlejte vývarom a zredukujte na polovicu. Dochuťte soľou a korením.
  3. Pripravte si kastról s vriacou, mierne osolenou vodou. Špargľu doň vhoďte a povarte 3 minúty. Následne sceďte, osušte a zabaľte po skupinkách do plátkov anglickej slaniny. Opečte ich na panvici do chrumkava a posypte strúhaným parmezánom.
  4. Na plytký tanier servírujte steaky, vedľa balíčky zo špargle, polejte omáčkou a ozdobte čerstvými bylinkami.