0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Letná cuketa a pyré s vňaťou

Veľmi jednoduchý a rýchly letný obed, či večera s minimom použitých surovín.

Letná cuketa a pyré s vňaťou
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Zemiaky očistite, nakrájajte na malé kocky a dajte variť do vriacej, osolenej vody. Cuketu umyte, odrežte vrch, spodok a nakrájajte na rovnomerné kolieska hrubé približne 1cm. Cesnak rozpučte čepeľou noža. Zo všetkých korenín, citrónovej kôry a 3pl olivového oleja zmiešajte v miske olejovú marinádu, osoľte. Kolieska cukety zamiešajte s olejom, aby bol pokrytý celý povrch všetkých koliesok. Petržlenovú vňať oberte zo stopiek a nasekajte na jemno.

2. krok

Rozpáľte väčšiu panvicu, pridajte do nej olej a orestujte strúčiky cesnaku. Potom postupne pinzetou pridávajte kolieska cukety tak, aby všetky ležali celou plochou. Ukladajte ich postupne vedľa seba, aby ste ich mohli obracať s tým, že každé koliesko sa bude grilovať rovnaký čas. Opekajte všetky kúsky z oboch strán, pokým budú mať zlatavo – hnedú farbu (približne 2,5 minúty z každej strany).

3. krok

Uvarené zemiaky sceďte a nechajte odpariť. Preceďte ich cez jemné sito, pridajte maslo, nasekanú petržlenovú vňať a vymiešajte hutné pyré. Dochuťte soľou, prípadne korením.

4. krok

Na plytký tanier uložte špachtľou pyré, na vrch naskladajte hotové kolieska cukety, vedľa uložte upražený cesnak, jeho dužina je konzumovateľná a veľmi chutná.

Náš tip

TIP* Pokiaľ chcete recept premeniť z vegetariánskej do vegánskej verzie, miesto masla použite do zemiakového pyré kvalitný olivový olej s jemnejšou arómou. Takémuto zemiakovému pyré sa hovorí aj "Olive mash".

Komentáre