Lievance s pečenou hruškou
Recept na skvelé dezertné lievance od Pelanovej a Vašína.

- 2 ks vajcia
Vajcia34 receptov
- 100 ml biely jogurt
Biely jogurt8 receptov
- 1 ks vanilkový cukor
Vanilkový cukor3 recepty
- 100 g kryštálový cukor
Kryštálový cukor16 receptov
- 1 ks jablko
Jablko4 recepty
- 200 g polohrubá múka
Polohrubá múka14 receptov
- 3 g prášok do pečiva
Prášok do pečiva3 recepty
- 2 ks hruška
Hruška6 receptov
- 200 g lesné ovocie
Lesné ovocie6 receptov
- 50 ml brandy
Brandy5 receptov
- olej
Olej84 receptov
- 20 ml med
Med22 receptov
- badián
Badián10 receptov
- škorica
škorica4 recepty
Postup prípravy receptu
Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Žĺtka vymiešajte s vanilkovým cukrom, pridajte jogurt, nastrúhajte jablko, zamiešajte s múkou a na koniec zľahka primiešajte sneh z bielkov. Na širokej panvici s nepriľnavým povrchom vyprážajte na kvapke oleja krehké lievance.
V malom kastróle uvarte lesné ovocie, 1pl cukru a 100 ml vody na omáčku.
Hrušku očistite a nakrájajte na tenké plátky. Na širšej panvici zo zvyšku cukru a medu pripravte karamel, pridajte 50ml vody, hrušky, badián, škoricu a poduste spolu. Keď sa voda odvarí, prilejte brandy, nahnite panvicu, aby sa alkohol zapálil a flambujte pokým vyhorí alkohol.
Na plytký tanier servírujte lievance, preložte ich flambovanými hruškami a polejte omáčkou z lesného ovocia.