0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Lievance s pečenou hruškou

Recept na skvelé dezertné lievance od Pelanovej a Vašína.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Žĺtka vymiešajte s vanilkovým cukrom, pridajte jogurt, nastrúhajte jablko, zamiešajte s múkou a na koniec zľahka primiešajte sneh z bielkov. Na širokej panvici s nepriľnavým povrchom vyprážajte na kvapke oleja krehké lievance.

2. krok

V malom kastróle uvarte lesné ovocie, 1pl cukru a 100 ml vody na omáčku.

3. krok

Hrušku očistite a nakrájajte na tenké plátky. Na širšej panvici zo zvyšku cukru a medu pripravte karamel, pridajte 50ml vody, hrušky, badián, škoricu a poduste spolu. Keď sa voda odvarí, prilejte brandy, nahnite panvicu, aby sa alkohol zapálil a flambujte pokým vyhorí alkohol.

4. krok

Na plytký tanier servírujte lievance, preložte ich flambovanými hruškami a polejte omáčkou z lesného ovocia.

Komentáre