Lievance s pečenou hruškou
Recept na skvelé dezertné lievance od Pelanovej a Vašína.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Žĺtka vymiešajte s vanilkovým cukrom, pridajte jogurt, nastrúhajte jablko, zamiešajte s múkou a na koniec zľahka primiešajte sneh z bielkov. Na širokej panvici s nepriľnavým povrchom vyprážajte na kvapke oleja krehké lievance.
  2. V malom kastróle uvarte lesné ovocie, 1pl cukru a 100 ml vody na omáčku.
  3. Hrušku očistite a nakrájajte na tenké plátky. Na širšej panvici zo zvyšku cukru a medu pripravte karamel, pridajte 50ml vody, hrušky, badián, škoricu a poduste spolu. Keď sa voda odvarí, prilejte brandy, nahnite panvicu, aby sa alkohol zapálil a flambujte pokým vyhorí alkohol.
  4. Na plytký tanier servírujte lievance, preložte ich flambovanými hruškami a polejte omáčkou z lesného ovocia.